Elin Johansson i NSK gör 2-1 på straff. Foto: Sala-Heby Fotboll


6 år sedan

Norrby SK har fått en smakstart på damtrean

Norrby SK:s damer hade inga större problem att ta sin andra raka seger i division 3. Rynninge IK 2 hade inte mycket att sätta emot på ett soligt Lärkan när NSK vann komfortabelt med 4-1 (3-1).
– Nu har vi fått bästa tänkbara start på säsongen, säger Stefan Svensson, tränare i NSK.

 

Norrby SK har i inledningen av säsongen visat att de vill tillbaka till division 2, serien de ramlade ur 2017.
Segern med 4-0 i premiären följdes upp av 4-1 under lördagseftermiddagen, och det var hur rättvist som helst.

Ändå var det Rynninge som tog ledningen redan efter sex minuter. Men efter en kvart spelad av matchen var det Norrby för hela slanten.
– Ida Svahn får en smäll och blir liggande vilket ger tjejerna tid att snacka ihop sig. Det lät som att Emy Sillén tog ton och sa några väl valda ord, säger tränare Stefan Svensson.

Speluppehållet verkade ge efftekt. RIK var knappt över på offensiv planhalva under resterande delen av den första halvleken och Norrbys övertag gav också utdelning.
Först gjorde Ebba Falk 1-1 efter drygt 20 minuter. Några minuter senare fick NSK en straff som Elin Johansson smällde upp i nättaket.
Samma Elin Johansson gjorde också 3-1 i den 40:e minuten med ett långskott som seglade in i närheten av krysset.

Den andra halvleken började också trevande innan NSK åter kom igång. Den andra halvleken bjöd dock bara på ett mål trots en chanskavalkad utan dess like.
Den enda som lyckades överlista RIK-målvakten var inhopparen Rebecca Pettersson som fastställde slutresultatet till 4-1 i den 82 minuten.

– Vi gör en riktigt bra match idag, frånsett första kvarten i båda halvlekarna. Vi hade kunnat göra många fler mål men vi tar det som positivt att vi skapar många lägen.

Nu väntar ytterligare två hemmamatcher, förhoppningsvis på Norrbyliden. Scandinavian FC Örebro (12 maj) och Sköllersta IF (19 maj).
– Det gäller att vi fortsatt är ödmjuka mot varandra och motståndare. Vi är inga världsmästare för att vi börjat serien bra, säger Stefan Svensson  • Betyg   Elin Johansson
  • Betyg   Emy Sillén
  • Betyg   Johanna LöfgrenTaggat:   

Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning