6 år sedan

Vad ska stoppa NSK från en återkomst till tvåan?

Norrby SK tog en komfortabel seger på hemmaplan mot Scandinavian FC Örebro i damtrean under lördagsförmiddagen. NSK var ett nummer för stort för motståndarna och redan nu har Sala-Heby Fotbolls Samuel Sillén svårt att se vad som skulle kunna stoppa NSK från att åter ta steget upp i division 2.

 

Säsongerna 2013 och 2014 lunkade Norrby SK sig igenom både division 4 och division 3 och tog steget upp i division 2 för första gången i klubbens historia.
De två säsongerna spelade laget 26 seriematcher som resulterade i 23 vinster, två oavgjorda och endast en förlust. Det alltså på två säsonger. Målskillnaden under den perioden var 110-14.

Efter det har NSK spelat tre säsonger i division 2 där resultaten inte varit lika framgångsrika. Förra säsongen gick det så pass illa att laget åkte ur.

Nu är de tillbaka i division 3 men där verkar läget vara detsamma som för fyra år sedan. Efter tre matcher går det ganska lätt att konstatera att NSK kommer vara med i toppen av tabellen och förmodligen ganska enkelt ta sig upp till tvåan igen.

Det kanske är att sticka ut hakan och säga så redan efter tre omgångar men faktum är att de segrar som bärgats varit så kassaskåpssäkra att det inte finns något som talar emot NSK i år.

Om jag måste krysta fram något är det i så fall att laget saknar en utpräglad målskytt. Hade NSK haft det hade de redan säkra segrarna varit lika säkra som att det regnar på Midsommar.
Den här säsongen har NSK redan gjort elva mål gjorda av sju olika målskyttar. Bästa målskytt? Fyra olika spelare med två mål.

Tränare Stefan Svensson säger att NSK ska vinna serien, Sala-Heby Fotboll kan inte annat än att hålla med. Allra helst efter det laget visat upp hittills.

Det tråkiga då? Det måste vara att det endast var ett femtio-tal som letat sig till Norrbyliden denna lördag.Taggat:   

Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning