Lillit Ottosson, Norrby SK. Foto: Sala-Heby Fotboll


2 år sedan

USA-studier stoppar Lillit från upploppet

Norrby SK:s damer har ett gyllene läge att vinna division 3. Den 19 september möter de också Västerås BK30 i finalen av TV021-cup.
Men NSK får avsluta säsongen utan bästa målskytten Lillit Ottosson. Efter helgens bortamatch mot Sköllersta IF lämnar Lillit för studier i USA.
– Det är klart att jag hemskt gärna skulle vilja vara med och slutföra det vi jobbat för tillsammans i laget hela säsongen, säger hon.

 

Palo Alto i Kalifornien i USA kommer att vara Lillit Ottossons hem de närmaste fyra månaderna då hon ska vara besökande doktorand på Stanford University under hösten.
Ett stort avbräck för Norrby SK där Lillit varit en av de mest framträdande under säsongen då hon bland annat gjort tolv mål, bäst i hela division 3.
När hon återkommer till Sverige återstår det att se om NSK är ett division 2 lag igen och om de även kan titulera sig cupmästare.

– Det är tråkigt att missa avslutningen förstås. Jag skulle hemskt gärna vilja vara med och slutföra det vi jobbat för tillsammans i laget hela säsongen. Det hade såklart också varit jättekul att spela cupfinalen mot BK30, men ser fram emot att se tjejerna chocka dem i finalen på TV021 från USA, säger Lillit.

Sköllersta IF nu i helgen blir din sista match. En match som helt plötsligt blir ganska viktig med tanke på förlusten senast, hur ser du på matchen?
– Ja, det är en oerhört viktig match som vi måste vinna för att behålla det övertag som vi har på de andra lagen i toppen. Så nu gäller det att ladda om efter förlusten i lördags och göra en riktigt bra match på söndag. Kommer vi upp i vår högsta nivå är det väldigt svårt att slå oss.

Om vi ser till säsongen då, hur sammanfattar du den om vi tittar på lagets insats? Och din egen?
– Så här långt har vi gjort en fin säsong, även om vi inte alltid varit helt nöjda med vår insats efter varje match. Det är inte helt lätt att vara laget som ska föra matchen. Men vi har känts väldigt stabila bakåt, samtidigt som det äntligen lossnat framåt, säger Lillit och fortsätter:
– Jag är nöjd med min säsong överlag. Jag har lyckats komma runt mycket på min kant och har varit ännu mer delaktig i det offensiva spelet än tidigare säsonger. Det har varit riktigt kul att spela i år.

Du har gjort tolv mål hittills och ligger i toppen av skytteligan, hur känns det?
– Det är väldigt kul att det blivit så många mål i år! Topplaceringen i skytteligan varar väl tyvärr inte så länge när jag åkt, med då tar förhoppningsvis någon av de andra NSK-tjejerna över den.

Du kom till Norrby hösten 2015, vad säger du om din tid i klubben?
– Jag har trivts väldigt bra. Det är fint att vara del i en så aktiv förening, och jag uppskattar sammanhållningen i laget mycket – för att inte tala om årsfesterna, säger Lillit.

Återstår hur många titlar Norrby SK får fira på den festen i år.
Damerna har som sagt chansen att både vinna serien och cupen samtidigt som klubbens herrar har en god chans att ta hem division 5.Taggat:   

Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning