Patrik Karlsson


6 år sedan

Sala-Heby Fotbolls adventskalender 2018 – Lucka 8

ICA-handlarn tar ledigt hela juldagen och morsans svampomelett går det inte att vara utan på julbordet. Det har varit en lång fotbollskarriär för Patrik Carlsson som gjorde sina sista matcher 2010 i en kortvarig comeback.
Nu vill han gärna se att tomten komma med ett paket innehållande semester.

 

Det är långa dagar för ICA-handlarn i Morgongåva med ett par veckor kvar till jul.
Det ska laddas i hyllorna nu och butiken ska bara ha stängt på juldagen annars är det full fart för Patrik Carlsson.

Per-Eriks Livs, som Patrik driver i den fjärde generationen, startade som ett slakteri och det var Patriks farfar som utökade rörelsen med att även öppna en butik.
Än idag finns slakteriet kvar där det startade med egen tillverkning av köttprodukter men butiken är nu i större och ändmålsenliga lokaler.

Berätta lite om din egen karriär som fotbollsspelare?
– Jag kom upp i seniorlaget som 15-åring och minns att vi vann sjuan i början av 90-talet. År 2000 hade vi ett kanongäng och spelade en kvalmatch i Bälinge. En plats i femman stod på spel och motståndare var Vassunda. Vi ledde med 2-1 till slutminuten då de kvitterade. Men året efter vann vi sexan med endast en oavgjord och en förlust. Det blev det segermiddag på Svista värdshus på väg hem från sista matchen. Vi fick behålla det laget i femman också och var med i toppen några år men sedan troppade spelarna av, berättar Patrik.

Har du varit Morgongåva SK trogen och vad hade du för position i laget?
– Ja, jag har alltid spelat i MSK och har nog haft varenda position i laget under mina 20 år som spelare. Det blev till och med en comeback 2010 när Nicklas Nilsson tjatade på mig att ställa upp. Spelade några matcher men fick en skada i foten och bestämde att tacka för mig.

Nu tränar du ett flicklag sedan några år?
– Vi startade ett lag i Morgongåva men det var för få spelare och Heby AIF hade samma problem så nu kör vi ett kombinationslag och varvar med att träna och spela i Heby och “Gåvan”. Sedan följer jag Norrby SK där min dotter Tilde spelar.

Hur viktigt är det att ha en fotbollssklubb på en liten ort som Morgongåva?
– Det är otroligt viktigt för de som är intresserade att ha något att göra. Det är ju ungdomsfotbollen som ÄR föreningen kan man säga. Utan den bygger man inga lag i klubben för framtiden.

Förra året var elcykeln årets julklapp, i år är det second hand. Brukar du handla på second hand?
– Nej, det kan jag inte påstå. Det har väl blivit något inköp av kläder till någon 70- eller 80-talsfest. Ingen större konsument av kläder. Det blir mest arbetskläderna.

Vad är viktigast på julbordet?
– Skinka och prinskorv förstås. Något jag inte kan vara utan är morsans svampomelett. Ris a la maltan är också viktig.

Om du skulle ge bort en julklapp till en fotbollsspelare eller ledare på vilken nivå som helst i världen, vilken skulle få den då?
– Då väljer jag mina tränarkolleger Sara Call och Anna Rydstedt, det tycker jag tränarteamet är värt.

Vad önskar du själv i julklapp?
– Jag tycker det är roligare att ge bort men om tomten kommer med två veckors semester så blir jag glad.

Vad har du för drömmar om den lokala fotbollen nästa säsong i Sala och Heby?
– Jag hoppas att Morgongåva SK tar ett steg till och blir ett topplag nästa år och att tränarfrågan löses efter att Nicklas Nilsson har slutat.

Vi pratar lite om en händelse 1975 som har etsat sig fast i många av oss som var på plats vid rinken i Heby.
Patriks pappa Curt, som var en väldigt duktig ishockeyspelare i Morgongåva SK, råkade ut för en riktig ruggig nackskada. Patrik var på plats men som treåring var det mest lek i snöhögarna och han minns inte mycket av händelsen.
– Nej, men på Akademiska låg min pappa på en sal och min mamma på en annan samtidigt. Pappa för operation och min mamma födde min bror.

Veterancup på myårsafton i Sala, får vi se Patrik Carlsson i det grönvita matchstället då?
– Nej, jag har lagt veteranspelet på hyllan också men har varit med flera turneringar och höjpunkten var när vi vann 2011.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning