Frida Andersson i blått. Foto: Carl-Henrik Rapp


4 år sedan

Norrby SK segrade mot Tärnsjö IF i division 5-derbyt

Tärnsjö IF fick ingen revansch på Norrby SK 2 i damernas division 5 västra Uppland. Trots 1-1 i halvtid på bortaplan var Norrby SK det starkare laget och vann till slut med 3-1. Därmed vann de båda mötena lagen emellan.
– Skönt att kunna gå på sommarledighet med en trea och en bra poängskörd hittills, säger Douglas Johansson, ledare för Norrby SK 2.

 

Det var Tärnsjö IF som tog ledningen i inledningen av matchen genom Johanna Vikander som gjorde ett snyggt mål.
Efter det jobbade NSK sig in i matchen och började även de skapa lägen. Kvitteringen kom också genom Emy Sillén som på en hederlig tåfjutt satte bollen i mål.
– En bra första halvlek från vår sida. Vi hade en del lägen och även de. Det var nog en rolig halvlek att titta på, säger Patrik Sjöberg, tränare i Tärnsjö IF.
– Vi hade väl mest boll i den första men var lite för stressade framåt. Vi slår lite för raka bollar, säger Douglas Johansson om den första halvleken,

I den andra halvleken tog Norrby SK över tillställningen. 2-1 kom genom Linea Hallsten Svedberg som kastade ett långt inkast som gick på en Tärnsjö-spelare och in i mål. 3-1 gjorde Emy Sillén.
– Vi rullar mycket bättre i andra. Efter 3-1 har vi väl några fler lägen, men inga riktigt heta chanser, säger Douglas Johansson.
– Den andra blev det mer panikspel från vår sida där vi hade svårt att få igång passningsspelet. Segern var rättvis, säger Patrik Sjöberg som vill berömma Jennifer Pettersson lite extra.

Resultatet betyder att TIF fortfarande är utan seger efter tolv matcher spelade.
– Men de har spelat upp sig. Deras första seger kommer komma snart, säger Douglas Johansson i Norrby.

Onsdagens möte var Norrbys sista för den här vårsäsongen medan Tärnsjö IF har en match kvar, på söndag mot Ullfors IK på hemmaplan.
– Ullfors hade ett par duktiga tjejer med senast som vi får hoppas att de inte är med, ler Patrik Sjöberg.Taggat:   

Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning