Västerfärnebo AIK. Foto: Niclas Bergvall


2 år sedan

Nu får även de äldre spelarna träna i Västmanland

I Uppland har det varit tillåtet en tid – nu får även spelare födda 2004 och tidigare i Västmanland träna fotboll. Det efter nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollförbundet.

 

Från och med kommande måndag, den 14 december, gäller nya nationella föreskrifter och allmänna råd beslutade av Folkhälsomyndigheten. Dessa ersätter tidigare lokala allmänna råd. Med anledning av detta har Svenska Fotbollförbundet uppdaterat sina riktlinjer.
Det betyder bland annat att spelare födda 2004 och tidigare åter kan träna i Västmanland. Detta har varit tillåtet en tid i Uppland.
Så här skrivet SvFF.

”Med FHM:s nya föreskrifter som grund tillåter SvFF:s uppdaterade riktlinjer (från den 14 december) att personer födda 2004 eller tidigare kan genomföra viss träning. När det är möjligt bör träningen genomföras utomhus och i mindre grupper. För detaljerad beskrivning av råden, se fullständiga riktlinjer i bifogat dokument nedan.”
”Matcher, inklusive träningsmatcher, och tävlingar med spelare födda 2004 eller tidigare ska inte genomföras för närvarande.
Sedan tidigare gäller undantag för spelare som yrkesmässigt utövar fotboll – dessa spelare kan alltså delta i matcher och tävlingar.”

”Personer födda 2005 och senare får redan idag genomföra träning, förutsatt att råd för att förhindra smittspridning följs. Från och med den 14 december får spelare i denna åldersgrupp också spela enstaka matcher.
Ett lag bör inte genomföra mer än en match per vecka och lag bör bara möta lag från samma region. Seriespel, cuper och sammandrag ska undvikas och matcherna ska om möjligt spelas utomhus.”

Publik
”Regeringen har sedan tidigare beslutat att det som huvudregel är förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare.
Förbudet gäller hela landet och tills vidare. Vidare har alla länsstyrelser beslutat att undantaget om att kunna ta emot upp till 300 sittande åskådare tills vidare inte ska gälla.”

”För fotbollens del gäller begränsningen publik; inte till exempel spelare, ledare och funktionärer. SvFF:s skarpa rekommendation är därför att tills vidare helt undanbe sig publik på de matcher som genomförs.”

Förhållningssätt
”Coronautbrottet innebär stora påfrestningar på vårt samhälle. Svensk fotboll har ett ansvar att bidra till att konsekvenserna blir så hanterbara som möjligt och att så få som möjligt drabbas.
SvFF har därför tagit fram riktlinjer och rekommendationer till stöd för föreningar, distriktsförbund och andra berörda parter.”Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning