Rasmus Eklund. Foto: Privat.


3 månader sedan

Rasmus har hittat hem och valde spel i BoIS – “Vi vill vara närmare släktingar och familj”

Han har spelat division 2-fotboll i både Heby AIF och Råsunda IS. Möt Rasmus Eklund, som efter tio år väljer att spela i “plastbrorsans” klubb Runhällens BoIS.
– Jag kan garantera att det blir stor show på Runavallen i år, lovar han.

 

Han var en del av ett av de bästa juniorlag som Heby AIF någonsin haft, i alla fall enligt honom själv, och han försvann snabbt från den lokala fotbollen.
Möt 34-åringen Rasmus Eklund, som nyligen vänt tillbaka från Stockholm till Sala – som väljer att spela i Runhällen, BoIS under 2021.

Rasmus började sin fotbollskarriär i Heby AIF och spelade i klubben fram tills han fyllde 20 år.
Då var året 2007 och Haifen låg i division 2.
– Det var en härlig resa från division 4 till division 2, säger Rasmus, som dock tycker att det var tråkigt att den generationen snabbt försvann från Heby.

2008 gick flytten till Stockholm när Rasmus fick jobb på en grafisk produktionsbyrå.
Men trots flytten fortsatte Rasmus spela lokalt.
Säsongen 2011 blev dock den sista lokal säsongen och då i Vittinge IK.
– Jag hade mycket vänner där men tränade inte eftersom avståndet till Stockholm inte var optimalt. Jag pendlade på helgen för att spela match.

Efter avslutet i Vittinge IK fortsatte Rasmus att spela fotboll och spenderade ett år i Råsunda i division 2 och en halv säsong i division 4 med Stureby.
Sen kom vändningen i Rasmus karriär.
– Jag la ner fotbollen där för jag tyckte inte alls det var lika roligt som i Heby. Det var en helt annan mentalitet och ingen sammanhållning alls som i Heby.

Men 2015 startade han och ett gäng lokala spelare från Heby korplaget BK BK i Stockholm.
– Riktigt rolig tid och vi vann serien direkt men efter det fick jag barn och tiden räckte inte riktigt till.

Läs mer: BK BK spelar hemmamatcherna på Zinken men de är från Heby kommun

I fjol flyttade Rasmus med familj tillbaka till Sala och nu är fotbollssuget tillbaka efter att han valt spel i Runhällen BoIS.
Varför återvänder du och varför blev det just BoIS ?
– En stor anledning till det är att min sambo Eveline och jag ville att vi och våra barn skulle vara närmare släktingar och familj. Det blev Runhällen för att jag känner några där plus att min ”plastbror” Axel är tränare där.

Dessutom återförenas han med ett par av sina gamla kompisar i laget.
– Jag spelade tillsammans med Fredrik Lindh och Jonny Andersson i Heby. Vi har spelat med varandra nästan hela livet fram till vi blev 20 år och det är sjukt roligt att vi kommer spela med varandra igen efter cirka 13 år ifrån varandra. Där snackar vi återförening. Jag spelade även med Jocke Wendelius och Mirza Dresevic i Vittinge.

Vad kan du tillföra gänget på Runavallen?
– Jag tror att jag kommer tillföra ett flyt i det offensiva spelet så att vi kommer kunna behålla bollen i laget och med avgörande passningar. Med alla fantastiska spelare som vi nu har i “Boisen” kan jag garantera att det blir stor show. När vi fått bukt med pandemin uppmanar jag alla i kommunen att fylla Runavallens läktare för en rejäl underhållning. Vi kanske inte vinner jämt men det kommer bli show, lovar han.

Och den lokala fotbollen, den har Rasmus ganska bra koll på, trots åren i Stockholm.
– Jag har varit och kollat på Heby AIF kanske två, tre matcher de senaste 13 åren men nu när jag bor i Sala kommer det bli mycket mer av det. Det blir nog en del matcher på Lärkan också. Annars har jag flitigt följt Sala-Heby Fotboll. Ni gör ett fantastiskt och viktigt arbete!

Som fotbollsspelare tycker Rasmus att tekniken är hans viktigaste egenskap.
– Jag har en grym teknik som jag tackar mina bröder mycket för, vi spelade fotboll hela dagarna när vi var små och jag fick alltid vara med även fast jag var så mycket yngre. Jag har en bra spelförståelse som jag kan luckra upp försvar med mina passningar. Kommunens känsligaste vänsterfot. Dock är jag katastrofalt dålig defensivt och mitt huvudspel är inget jag skryter om, erkänner han.Taggat:   

Carl-Henrik Rapp Carl-Henrik Rapp
Redaktör, skribent och krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning