1 år sedan

Här är “Rappens elva” för fotbollsåret 2021 – “Spelare som stått för något speciellt”

Det har åter blivit dags för Sala-Heby Fotbolls Carl-Henrik Rapp att ta ut sin “elva” från den gångna säsongen. Och precis som förra året så är det en radda med spelare som stått för fina prestationer under året. Här kommer “Rappens elva”, samt några avbytare förstås.

 

För andra året i rad har jag valt att ta ut min egna elva.
En tuff uppgift då det finns otroligt fin kvalitet bland alla lokala lag.
Jag har precis som förra året valt en spelare från varje lokalt herr- och damlag, men utelämnar andralag och lagen som spelar i sjumannaserier.

Det blev alltså ett lag med en salig blandning av lokala spelare som stått för något speciellt under året, men även spelartyper som jag verkligen gillar.
Precis som i fjol väljer jag att ställa upp med formationen 3-4-3.
Här ger jag er åter igen “Rappens elva”.

Målvakt: Julia Larsson, Östervåla IF:s damer
Kommentar: Fem hållna nollor under säsongen, vilket var flest av alla lokala målvakter. Det är absolut ingen som helst tvekan över att Julia ska vara nummer ett i mitt lag i år.

Back 1: Velat Ucmaz, Sala FF.
Kommentar: Ett säkert kort, jag vet. Men rutinen, kvaliteten och Velats attityd är förmågor jag värdesätter högt och där är det ingen lokal spelare som når Velats nivå. Punkt.

Back 2: Dennis Eriksson, Ransta IK.
Kommentar: Ransta IK hade ett bedrövligt år och ramlade ur fyran, men en av spelarna som höll fanan högst var Dennis och det var inte många misstag från hans sida under årets trots att RIK var ett bottenlag.

Läs förra årets elva: Här är “Rappens elva” – “Personliga favoriter samt spelare som glänst lite extra”

Back 3: Alexander Thell, Harbo IF.
Kommentar: Alexander Thell och Harbo började lite ängsligt men när Göran Olsson flyttade ner honom i backlinjen hände något. En spelare som tränare Olsson ofta pratar väldigt varmt om.

Vänstermittfältare: Linn Merelius, Norrby SK.
Kommentar: Linn var ofattbart bra de matcher jag såg henne. Utmanade, löpte, krigade och vass i sitt passningsspel. Ett vapen framåt på min vänsterkant.

Central mittfältare: Adrian Johansson, Runhällens BoIS.
Kommentar: 
Gör sällan en dålig match och dessutom målfarlig. En slitvarg i det tysta som får agera central mittfältare i mitt lag i år.

Central mittfältare 2: Tobias Wessman, Järlåsa Vittinge FF.
Kommentar: Tobbe tog denna plats även förra säsongen och att han har kvar den även i år klarar sitt tydliga språk. En av JVFF:s absolut viktigaste spelare, som dessutom kan spela på flera olika positioner i laget. Får alltid beröm av tränare Falk.

Högermittfältare: Thea Modén, Sala FF.
Kommentar: Vilken virvelvind! När Thea sätter fart är det inte många som hänger med. Bryter ofta in från kanten och går på mål och skapar stor oreda bland motståndarna. Theas plats är ohotad på mitt mittfält.

Anfallare 1: Åsa Norén, Tärnsjö IF.
Kommentar: Bytte från Morgongåva till Tärnsjö – och gjorde kanske sitt livs och årets lokala mål när hon snyggt lobbade bollen över målvakten i Tobo/Örbyhus FF i höstas. Målfarlig anfallare som tar startplatsen i min elva.

Anfallare 2: Johan Bertilsson, Östervåla IF.
Kommentar: Det går inte att blunda för Johans näsa för mål. Vore ett tjänstefel att inte starta med killen som gjorde 17 mål på nio matcher. Alltså ett snitt på 2,13 mål per match.

Anfallare 3: Zackarias Nilsson, Morgongåva SK.
Kommentar: Stor, stark, målfarlig, argsint och aldrig nöjd. Perfekta egenskaper för en målskytt. “Zacke” hade även han ett magiskt målsnitt på 1,5 mål per match.

Bänken:
Kalle Karlsson, Tärnsjö IF.
Kommentar: Flyttade tillbaka till Tifen från Sunnersta AIF – och det gjorde han nog rätt i. Målfarlig och klok spelare som tagit lite av en papparoll i Tifen. Kalle börjar på bänken, men har alla chanser att komma in på planen ganska snabbt.

Mostafa Hosseinzadeh, Norrby SK.
Kommentar: En spelare som verkar ha hur mycket eneri som helst i kroppen. Spelade både med RIK och sitt Norrby SK under 2021 och gör det oftast bra. Ett duracellbatteri som kan komma in och göra skillnad från bänken.

Rasmus Leidström, Västerfärnebo AIK.
Kommentar: En spelare jag stötte på redan för cirka tio år sedan när jag fotograferade mycket för Avesta Tidning. Klok man med ett stort hjärta.

Arya Rezanejad Fard, Åkra FC.
Kommentar:
16 år och redan skyttekung i en seniorserie! Arya kan bli riktigt bra och jag hade förmånen att prata med hans trevliga pappa under en Sala FF-match i somras.

Jonas Ahlin, Heby AIF.
Kommentar: Kanske ett “tråkigt val” av mig att ta med två spelare som toppat silvertackorna i sina lag, men det går inte att ducka för att Jonas är en av de absolut bästa spelarna lokalt. Dessutom galet trevlig och efter en pratstund med Jonas så inser man att han kan så extremt mycket fotboll att man själv nästan skäms. På bänken kan han agera både inhoppare och ledare i mitt lag.

Ludvig Roselius-Bäckman, FK Sala.
Kommentar: Stod för en hel del mål förra säsongen och är ju dessutom youtuber. Om han inte får hoppa in så kan han passa på att marknadsföra mitt lag i sociala medier, för det är han bevisligen också väldigt duktig på.

Rasmus Boman (ÖIF) och Göran Olsson (Harbo IF), lagledare.
Kommentar: Två oerhört sympatiska och trevliga killar får äran att leda laget tillsammans med mig.Taggat:   

Carl-Henrik Rapp Carl-Henrik Rapp
Redaktör, skribent och krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning