NSK damer, 2023.


10 månader sedan

I halvtid: Norrby SK dam toppar serien över sommaren “Vi kör fys under uppehållet”

Det var väl ingen överraskning att Norrby SK skulle bli topplag i fyran eftersom de spelade division 2 förra året och ett flertal spelare är kvar.
– Vi faller ibland in i motståndarlagets spel och har ibland svårt att ta oss upp igen, säger Emy Sillén tränare i Norrby SK.

 

Norrby SK:s damlag lämnade sin plats i division 2 förra säsongen och begärde sig ner i division 4. Ett flertal spelare är det division 2-status på så att det gått bra i år är inte så konstigt. NSK har gått rent efter nio matcher och leder serien med sex poäng. De har gjort flest mål och släppt in minst. De har skytteligaledaren Ebba Falk som satt 15 “pyttsar”. Det ska till ett litet mirakel om Norrby SK ska missa seriesegern.

Laget tränas av Emy Sillén och även före detta lagkaptenen Elin Johansson är med som tränare.

Är du nöjd med vårsäsongen?
– Överlag så är vi absolut nöjda med våren. Finns alltid saker att träna på men kan bara säga ”vilken insats” hela truppen har gjort, säger Emy.

Vad är du mest nöjd med?
– Mest nöjd med under våren är att vi inte tappat några poäng och att vi stundtals har spelat otroligt fin fotboll och gjort mycket mål.

Vad är du missnöjd med?
– Är svårt att vara missnöjd över något när vi vunnit som vi gjort men det vi kan fila på till hösten är att försöka spela vårat spel 90 minuter. Blir stundtals att vi faller in i motståndarlagets spel och har ibland svårt att ta oss upp igen.

Vilka spelare har varit bäst?
– Har varit många som spelat bra under våren, måste dock nämna Amanda (Johansson), vet inte hur många mil hon sprungit. Ebba (Falk) sliter matcherna igenom och skapar otroligt mycket chanser. Sen Freja (Heidenborg Vegholm) som kom till laget här på slutet har gjort en ordentlig utveckling, vilket är jättekul att se.

Vilket lag är det bästa ni mött?
– Tycker att vi haft det svårast att spela mot IFK Västerås och Skiljebo SK

Några spelare på väg in eller ut?
– Inga spelare som kommer lämna, in är det inga fler som är klara.

Vad kommer ni att träna på under uppehållet?
– Vi kommer att köra på med fysträning under uppehållet.

Vad är målsättningen i höst?
– Att göra så bra matcher som vi kan. Spela vårat spel matcherna igenom. Sen fortsätta göra mycket mål och att ha många olika målskyttar. Vore ju kul att se skytteligans första tre platser sluta med samtliga från NSK Dam.

Spelar ni några träningsmatcher under uppehållet?
-Vi har inga träningsmatcher inplanerade, avslutar Emy Sillén.

Lag: Norrby SK.
Serie: Division 4 Västmanland.
Placering: Etta.
Första match efter uppehåll: Gideonsbergs IF:s tredjelag borta 25 augusti.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning