Grällsta IF tränade inomhus i onsdags. Foto: GIF


2 år sedan

Grällsta IF inför första matchen: ”Har bara tränat två gånger”

Vill du se Grällsta IF spela sin första träningsmatch? Då ska du bege dig till Lärkans konstgräs på lördag – där väntar Norrby SK:s B-lag.
– På grund av vädret har vi endast hunnit avverka två träningar, berättar Jocke Skog.

 

Det var i fjol som det stod klart att Grällsta IF åter ska få ett seniorlag i seriespel. Bakom idén om att starta ett lag och att det blir en comeback för Giffarna stod Jocke Skog, Emil Eriksson och Stefan Bäckström.

Nu skriver vi mars 2018 och Giffarna står inför sin första träningsmatch. På Lärkans konstgräs ska de i morgon, lördag, ta sig an Norrby SK:s B-lag – också det ett lag som gör comeback.

Men det är inte ett väl förberett Giffarna som kommer till spel. Men å andra sidan är det en och en halv månad till seriepremiären i division 7 östra Västmanland.
Den 6 maj väntar Kazakiska IF hemma på Lindvallen.
– På grund av vädret har vi endast hunnit avverka två träningar efter uppehållet, den tredje kör vi på konstgräset på fredagskvällen, berättar Jocke Skog i Giffarna.

Hittills har det blivit fys på träningarna för truppen, som innehåller cirka 25 spelare.
– För tillfället har vi så många registrerade spelare. Dock är en del av dessa registrerade som backup då de inte bor i Sala, men kan vara med om det krisar med folk till någon match. Vi siktar på att ha 30 spelare registrerade när serien drar igång, berättar Skog.

Har ni fått in några nya spelare?
– De färskaste nyförvärven är Alan Nouri som senast spelade för Norrby SK och Niklas Svensson, senast i Forsand IL i Norge.

Vad är viktigt för er i matchen på lördag?
– Den första träningsmatchen handlar främst om att se vad vi har att jobba med inför serien, och att låta alla tillgängliga spelare få speltid.

Är det någon tränare klar?
– Vi har fått in en rutinerad tränare, han vill dock inte gå ut med det ännu. Jag tar rollen som assisterande tränare och vi hoppas på att få in en stödtränare för att komplettera ledarstaben, berättar Jocke Skog.

Matchen mot Norrby SK:s B-lag spelas klockan 14.00 på lördagen.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning