Norrby SK:s Emil Englund i mötet med Grällsta IF, Foto: Niclas Bergvall


I halvtid: Norrby SK:s unga reservlag har stått för en bra vår

Norrby SK 5 månader sedan

Norrby SK är ett av sex lag som spelar i Västmanlands reservlagsserie. NSK har ställt ett ungt lag på benen där stommen mest är spelare födda 2001.
När vårsäsongen nu ska summeras är NSK den största konkurrenten till att utmana serieledande Kungsörs BK om seriesegern.
– Men hittills har vi inte gjort hela 90 minuter riktigt bra så det finns att jobba på, säger ledaren Calle Thornell.

Förra säsongen vann Kungsörs BK reservlagsserien i ensam majestät efter tolv segrar, en oavgjord och en förlust.
De var även 14 poäng före NSK.
Den här säsongen ser det dock ut att bli tajtare. NSK flåsar KBK i nacken när serien tar halvtid, endast tre poäng bakom.

Är du nöjd med vårsäsongen?
– Jag är hyfsat nöjd med vårsäsongen placeringsmässigt är vi med men spelmässigt är vi inte riktigt där ännu, säger Calle Thornell.

Vad är du mest nöjd med och vad är du missnöjd med?
– Perioder i matcher gör vi riktigt bra men hittills har vi inte gjort hela 90 minuter riktigt bra så det finns att jobba på.

Vilka spelare har varit bäst?
– Det är många som gör det riktigt bra här under våren men för att nämna någon så säger jag Emil Englund för hans attityd och inställning på plan.

Vilket lag är det bästa ni mött?
– Kungsör är helt klart det bästa motståndet vi mött, där blev vi lite chockade första matchen i våras. Men med 0-4 i baken i paus så vart det en tankeställare som vi löste på ett strålande sätt (vändning till 4-4).

Några spelare på väg in eller ut?
– Ingen spelare på väg ut vad jag vet om, på väg in är det inget klart ännu. Har haft ett par killar som provtränat men inget klart.

Vad kommer ni att träna på under uppehållet?
– Under uppehållet blir det nån veckas vila där vi spelar lite match en gång i veckan så att även jag får röra mig lite. (haha) Sedan drar vi igång igen inom kort för att vara redo inför hösten.

Vad är målsättningen i höst?
– Målsättning för hösten har vi nog ingen uttalad men vi går in med inställningen att vinna alla våra matcher och ha jäkligt roligt på vägen! Hur långt det räcker i slutändan det återstår att se.

Spelar ni några träningsmatcher under uppehållet?
– Inga matcher inbokade ännu under uppehållet och tveksamt om det blir några. Det är många spelare som matchat tungt under våren, men man vet aldrig, avslutar Calle Thornell.Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer