FK Sala spelar i division 7. Foto: Carl-Henrik Rapp


I halvtid: FK Sala är mer stabilt lag i år

FK Sala 5 månader sedan

En bra vårsäsong. Det kan FK Sala se tillbaka på och laget ligger på femte plats i Västmanlandssjuan.
– Vi är ett mycket mer stabilt fotbollslag i år än förra säsongen och det har rullat på bättre, säger spelande tränare Samuel Sillén.

I fjol debuterade FK Sala i division 7 och resultatet blev en femte plats (sju lag) efter fem segrar på tolv matcher.
Men då kom två av segrarna efter att motståndaren använt sig av okvalificerad spelare.

I år går det bättre och efter vårsäsongen ligger FK på femte plats (en poäng från tredjeplatsen i en serie med nio lag) efter fyra segrar på åtta matcher.

Är du nöjd med vårsäsongen?
– Ja, det måste jag ändå säga att jag är som helhet. Vi är ett mycket mer stabilt fotbollslag i år än förra säsongen och det har rullat på bättre, säger spelande tränare Samuel Sillén.

Vad är du mest nöjd med?
– Att vi har varit med i samtliga matcher. Vår största förlust är 0-3 i premiären men det var nog i den matchen vi skapade flest målchanser.

Vad är du missnöjd med?
– Till vissa matcher har det varit lite väl många återbud, men så är det väl när man spelar i division 7. Sedan skulle vi behöva bli lite effektivare framför mål.

Vilka spelare har varit bäst?
– Kalle Hemlin har gjort ett hästjobb på mitten och varit riktigt viktig för oss. Sedan är så klart Jonathan Pierrou och hans ledarskap viktigt för gruppen, både på och utanför plan. Men det är flera spelare som överraskat och tagit steg.

Vilket lag är det bästa ni mött?
– Svår fråga men får nog säga Hökåsen BK. De var tunga att möta även om vi absolut inte var chanslösa mot dem. Men de är ett topplag och kommer så förbli.

Några spelare på väg in eller ut?
– Det har varit med några spelare under våren och testat som nu kommer kliva in i truppen på riktigt. Tyvärr skadade sig Pontus Kindwall svårt i sista vårmatchen, precis när han kommit tillbaka från en skada i samma knä. Jag lider verkligen med honom.

Vad kommer ni att träna på under uppehållet?
– Vi kör en frivillig träning i veckan under sommaren och sedan kör vi igång igen två veckor innan serien drar igång. Då blir huvudfokus att få upp flåset igen.

Vad är målsättningen i höst?
– Finns ingen uttalad men nu när vi mött alla lag så känner man ju att man vill ta revansch på de vi inte lyckats sno åt oss poäng från.

Spelar ni några träningsmatcher under uppehållet?
– Vi kommer att möta Sala FF:s juniorer måndagen den 5 augusti, samma vecka som serien drar igång igen, berättar Sillén.

Aktuell tabellNiclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer