Jonatan Agemalm Ingarv, Ransta IK. Foto: Niclas Bergvall


I halvtid: 100-åringen har verkligen levererat under jubileumsåret

Ransta IK 5 månader sedan

1919 bildades Ransta IK och firar därmed 100 år 2019.
Och det ser ut att bli ett väldigt lyckat jubileumsår.
När halva säsongen har spelats ligger RIK tvåa i division 5, fyra poäng bakom Sörstafors/Kolbäck som dock har en match mer spelad än RIK.
– Vi kan inte ha någon annan målsättning än att vara kvar där uppe i toppen av tabellen, säger tränare Håvard Kvello.

Efter många år där höstsäsongerna på Mullevi varit så gott som betydelselösa kan Ransta-supportrarna nu se fram emot en väldigt spännande höst där RIK är med och slåss om seriesegern i division 5.

Efter en kanonvår som startade med sex raka segrar har RIK verkligen gett sig själva chansen att göra jubileumsåret till något väldigt speciellt.

Är du nöjd med vårsäsongen?
– Absolut. Vi tyckte själva, innan säsongen drog igång, att vi hade en trupp som hade kapacitet att kunna slå alla motståndarlag i årets division 5. Att vi sedan har lyckats göra det i åtta av elva matcher, det är vi riktigt nöjda med. Sedan tycker jag att vi har varit väl värda att vinna de matcher vi vunnit, trots att det, åtminstone sett till resultaten, varit många jämna matcher. Sedan har vi inga problem med att erkänna att de två förlusterna vi åkt på också varit rättvisa, både sett till vår och motståndarens prestation i de matcherna, säger spelande tränaren Håvard Kvello.

Vad är du mest nöjd med?
– Inställningen på matcherna. Att vi har spelat som ett lag, med och för varandra. Jag är även nöjd med att vi inte gett upp även fast vi hamnat i underläge i några matcher. Sedan att vi trott på, och gått för, vinst när matcherna stått och vägt. Sedan måste jag även nämna uppslutningen på träningarna som har varit riktigt bra.

Vad är du missnöjd med?
– Mitt eget bidrag på plan som tyvärr har blivit mycket begränsat på grund av diverse krämpor.

Vilka spelare har varit bäst?
– I och med att vi gjort en riktigt bra vår så finns det väldigt många som förtjänar beröm, och hela truppen har bidragit till den fina vårsäsongen som varit, inte bara genom insatser på matcherna, utan även genom närvaro på träning och engagemang runtomkring laget. Sedan har det möjligtvis redan framgått i matchrapporterna, men jag tycker ändå att både Johan Jonsson och Jonatan Ingarv förtjänar lite extra cred för deras insatser såhär långt i år. Nu är det upp till bevis för både dem, och alla övriga i truppen, att bibehålla samma kvalité och insats även i höst.

Vilket lag är det bästa ni mött?
– Afghanska var riktigt duktiga när vi mötte dem, kvicka och individuellt skickliga. Sedan var Sörstafors-Kolbäck tunga att möta, med sin fysiska spelstil och arbetsinsats.

Några spelare på väg in eller ut?
– Vi har låneavtal med både Andreas Westerlund och en tredje Torsteinsrud, Oscar. Båda håller till i Linköping, men förhoppningsvis, om allt vill sig väl med jobb och studier, får vi se både i Ransta-tröjan vid några tillfällen under hösten.

Vad kommer ni att träna på under uppehållet?
– Under uppehållet njuter vi av lite fotbollsledigt och lägger all fokus på återhämtning och laddning av batterier inför hösten. De som kan och vill kommer dock träffas nere på Mullevi på onsdagar för att lira lite boll, även nu under uppehållet.

Vad är målsättningen i höst?
– I och med att vi gett oss själva så fina förutsättningar inför hösten, så kan vi inte ha någon annan målsättning än att vara kvar där uppe i toppen av tabellen när serien ska avgöras i början på oktober. Nu vet vi inte hur det ser ut för de andra lagen med tanke på spelare som tillkommer eller försvinner, men vi kommer ha samma trupp som i våras och då måste vi gå för att göra en minst lika bra höst som vår, sedan får vi se hur långt det räcker.

Spelar ni några träningsmatcher under uppehållet?
– Nej, inget inplanerat. Vi drar igång träningarna samma vecka som första höstsäsongsmatchen spelas så det blir inget organiserat före dess, säger Håvard Kvello.

Aktuell tabellSamuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer