Hebycupen ställdes in i år. Foto: Niclas Bergvall


1 månad sedan

Tre lokala föreningar med fotboll på programmet kompenserades

Tre lokala föreningar med fotboll på programmet erhåller kompensationsstöd fram Riksidrottsförbundet när fördelningen presenterades på måndagen.

 

I november i fjol delades det första kompensationsstödet ut från Riksidrottsförbundet och då erhöll Östervåla IF 142 000 kronor, Heby AIF 72 000 och Tärnsjö IF 5 000 kronor.
Det andra kom i februari i år och då erhöll Sala FF, 85 000 kronor följt av Östervåla IF, 65 000, och Heby AIF 40 000 kronor.
På måndagen kom det tredje kompensationsstödet från Riksidrottsförbundet och då fick följande lokala klubbar med fotboll på programmet pengar.
✔️ Östervåla IF 59 000 kronor.
✔️ Sala FF 58 000 kronor.
✔️ Heby AIF 56 000 kronor.

För Sala FF är det en kompensation för att Julcupen ställdes in i januari.
Är du nöjd?
– Absolut, varje krona är välkommen. Det var i nivå med vad vi hade förväntat oss, säger klubbens ordförande Peter Lund.

Heby AIF erhöll pengar för bland annat inställda Hebycupen i futsal.
– Ja, och även Haif-soarén som skulle bli en tradition men bara hann genomföras ett år, berättar Jennie Fasth i Haif.

Över 2500 idrottsföreningar tilldelas 513 miljoner kronor för perioden januari till april 2021. Stödet ska kompensera idrottsföreningens uteblivna intäkter och kostnader på grund av corona.
– Det har varit en vinter och början på våren där idrotten fått stänga ner till stora delar. Tyvärr kan ingen bli fullt ut kompenserad. Men det känns ändå bra att vi nu kan betala ut ett stöd som betyder mycket för många och jag hoppas att det också kan ge föreningar och ideella ledare över hela landet energi så vi tillsammans orkar fortsätta kämpa för att nå så många som möjligt även framöver, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Riksidrottsförbundet har uppdrag att fördela det kompensationsstöd som regeringen har beslutat om till idrotten. Riksidrottsförbundets styrelse har fattat beslut om fördelningen av kompensationsstöd till idrottsföreningar.
Summerat för 2020 till och med april 2021 har över 5 500 unika föreningar ansökt om 3,6 miljarder kronor i kompensationsstöd, utan att kostnader för personal eller uteblivna sponsor- och mediaintäkter har räknats med. Riksidrottsförbundet har kunnat täcka ungefär halva det behovet via kompensationsstödet.
– Idrottsrörelsen har drabbats hårt både verksamhetsmässigt och ekonomiskt och att återstarta vår verksamhet kommer att vara en lång process över flera år. Därför har Riksidrottsstyrelsen också äskat 900 miljoner kronor i återstartsstöd för perioden 2022 till 2024. Fortsatt stöd är en förutsättning för att idrottsrörelsen ska ha möjlighet att komma tillbaka med full kraft, säger Björn Eriksson.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning