Sala FF:s fotbollsskola. Foto: Niclas Bergvall


2 år sedan

Lokala föreningar erhåller kompensationsstöd från RF

Nu har Riksidrottsstyrelsen beslutat vilka 2 046 idrottsföreningar som får ta del av att de 377 miljoner kronor i kompensationsstöd för perioden 1 maj till 28 september 2021.
Flera lokala föreningar erhåller pengar och bland dessa återfinns finns fyra fotbollsföreningar.

 

Riksidrottsstyrelsen har beslutat att fördela 377 miljoner kronor i kompensationsstöd till 2046 idrottsföreningar för perioden 1 maj till 28 september 2021.
Flera av dessa är från Sala och Heby kommuner.
– Vi vet att stödet gör skillnad för idrottsföreningarna och deras möjlighet till uthållighet och överlevnad under och efter pandemin. Även om restriktionerna hävdes den 28 september så lever idrottsrörelsen med långsiktiga effekter av pandemin och vi behöver under lång tid hjälpas åt för att återrekrytera och rekrytera inom olika delar av idrotten – både barn, ungdomar, ledare och domare, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet, i ett pressmeddelande.

Bedömningen är att detta är sista gången som kompensationsstöd fördelas enligt den modell som varit gällande. Men det kommer att ges möjlighet att ansöka om stöd även för perioden efter den 28 september då restriktionerna upphävdes.
Enligt pressmeddelandet handlar det då om enskilda evenemang som ställts in eller reducerats efter 28 september och där minskningens omfattning är kopplad till de tidigare restriktionerna.
– Vi försöker nu lyfta blicken framåt mot det arbete som vi påbörjat med återstart av idrotten där vi lagar revorna. Det tidigare löftet från regeringen om 400 miljoner kronor i stöd för det arbetet under 2022 är bra. Men vi behöver långsiktigt stöd på 300 miljoner kronor per år under 2023 och 2024 och besked om detta så vi vet att vi har möjligheter att fortsätta bidra till att allt fler mår bättre, är en del av en gemenskap och känner sig tryggare som medlemmar i idrottsföreningar, säger Björn Eriksson.

Här har ni de lokala föreningar med anknytning till sporten fotboll som erhållit kompensationsstöd.
186 000 kronor: Heby AIF (flera sektioner).
55 000 kronor: Östervåla IF (flera sektioner).
24 000 kronor: Västerfärnebo AIK.
22 000 kronor: Sala FF.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning